Mijn verhaal
Mijn loopbaan binnen de zorg is veelzijdig en gedreven door een diepe betrokkenheid bij de menselijke ervaring. Mijn oorsprong als verpleegkundige ligt in de VG-sector, waarin respect, betrouwbaarheid, waardigheid en kwaliteit altijd voorop hebben gestaan. Gedurende mijn carrière ben ik in verschillende sectoren actief geweest, waaronder de VG, GGZ en het justitiële domein. Een van mijn sterke vaardigheden is het leiden van gesprekken, waarbij ik in staat ben om complexe situaties te doorgronden en ondersteuning te bieden waar nodig.
​
Ik heb gewerkt voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in de medische dienst binnen de schakel, waarbij ik vluchtelingen heb bijgestaan in hun verhaal en onderzoek heb verricht met als doel hen een status te verlenen. Deze ervaring vergde niet alleen medische deskundigheid, maar ook empathie en een scherp analytisch vermogen om de gezondheidsaspecten van asielaanvragen zorgvuldig te beoordelen.
​
Daarnaast heb ik binnen het justitiële domein gewerkt voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) als onderdeel van de medische dienst. Hier lag mijn focus op gezondheidsbevorderende factoren voor gedetineerden. Dit hield in dat ik mij bezighield met zowel fysieke als mentale gezondheidszorg, het verbeteren van leefomstandigheden en het bevorderen van welzijn binnen de detentieomgeving. Het ging hierbij niet alleen om de medische zorg zelf, maar ook om preventie, voorlichting en re-integratiebevordering.
Als verpleegkundig teamleider heb ik veel ervaring opgedaan in de ouderenzorg. Ik vervulde deze functie binnen kleinschalig wonen en verpleeg PG afdelingen. Mijn internationale ervaring omvat deelname aan een internationaal uitwisselingsproject op het gebied van verzorging en verpleging. In dit kader heb ik morele dilemma-overlegbijeenkomsten in Duitse verpleeghuizen begeleid. Deze bijeenkomsten richtten zich op ethische vraagstukken in de zorg en droegen bij aan een bredere bewustwording van morele dilemma's onder zorgverleners.
​
Later kwam het Validation Instituut op mijn pad, een methode die mij diep raakte en die ik in mijn hart heb gesloten. In overleg met het VTI Instituut (Vicki de Klerk) heb ik geprobeerd de Validation Methode naar Nederlandse verzorgingshuizen te brengen. Samen met een aantal collega’s vanuit een andere onderneming heb ik Naomi Feil, een icoon binnen deze methode, een podium gegeven op TEDx Amsterdam Women. Haar werk en visie hebben mij enorm geïnspireerd, net zoals mijn verpleegkundige docent Peter van Summeren, die altijd in mij heeft geloofd.
​
Mijn werk in de zorg is holistisch en gericht op het geheel van de mens. Ik kijk naar alle factoren die invloed hebben op gedrag en ondersteuningsvragen en geef warme en volledige aandacht aan zowel de sociale als emotionele kanten van de mens.
​
Op zoek naar meer diepgang in mijn vak heb ik gewerkt voor de Levenseindekliniek in Den Haag, nu het Expertisecentrum Euthanasie. Dit was een onvergetelijke ervaring waarin ik met geweldige artsen heb mogen samenwerken en veel heb geleerd over de complexiteit van het levenseinde en de ethische aspecten die daarbij komen kijken.
​
In 2016-2017 kreeg ik de kans om verder te gaan met een kleine organisatie die inmiddels Leunzorg heet. Samen met een andere collega/bestuurder geef ik daar richting aan. Leunzorg kenmerkt zich door luisteren, betrokkenheid, slagvaardigheid, enthousiasme en laagdrempeligheid. Wij bouwen de organisatie samen en streven naar een zorgverlening die dichtbij de mensen staat.
​
Sinds 2009 bestaat Dimencis, een eenmansorganisatie die voortdurend op zoek is naar nieuwe uitdagingen binnen de zorg. Ik blijf mij ontwikkelen en onderzoek zorgvuldig welke paden een meerwaarde kunnen hebben voor de sector. Sinds 2022 richt ik mij daarnaast op het bestuderen van psychologische rapporten van mijn cliënten, meestal in het kader van zorgindicaties. Mijn kracht ligt in documentenanalyse, hulpvraagverduidelijking en zorganalyse. Tevens houd ik mij sinds 2022 bezig met adviseringen voor beginnende zorgondernemers, waarbij ik hen begeleid in het opzetten en structureren van hun zorginitiatieven.
​
Daarnaast ben ik de visieontwikkelaar van Participatiezorg en Competentiezorg. Participatiezorg richt zich op het creëren van een inclusieve gemeenschap waarin ouderen en jongeren met een verstandelijke beperking of psychiatrische problematiek elkaar ondersteunen en versterken. Competentiezorg gaat uit van de talenten en capaciteiten van individuen en stimuleert hen om hun vaardigheden te ontwikkelen, wat bijdraagt aan zelfvertrouwen en maatschappelijke participatie. Beide zorgvisies hebben als doel een mensgerichte en duurzame zorgomgeving te bevorderen. De visie zal gepubliceerd worden op participatiezorg.nl en competentiezorg.nl onderdelen van Dimencis.
​
Op mijn dienstenpagina-overzicht kun je teruglezen wat ik voor jou kan betekenen.